top of page

About Sarah Frances

FAQ - Værd at vide

- generelle spørgsmål og svar, som oftest melder sig

Når du står midt i en bolighandel, så melder der sig mange spørgsmål. BoligSkøder vil som din rådgiver besvare alle dine spørgsmål og hjælpe dig igennem processen, så du får en god oplevelse.

 

 

Vi har fået digital tinglysning i Danmark, hvad betyder det?

Det betyder, at det tidligere skriftlige skøde helt er udgået. I stedet oprettes skødet digitalt på Tinglysningens hjemmeside, og består reelt af de faktuelle forhold i handelen. Du får altså heller ikke længere udleveret et nydeligt skøde på dyrt papir ved handelens afslutning, som du skal huske at gemme på.

 

Hvordan underskriver man et digitalt skøde?

 

Det underskrives med MitID. Hvis du ikke har MitID, så kan BoligSkøder være behjælpelig med at udstede en fuldmagt for dig, således at BoligSkøder kan tiltræde skødet på dine vegne.

Tilstandsrapporter o.s.v., hvad betyder det?

Loven om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom sikrer, at såfremt en sælger leverer en tilstandsrapport, en el-installationsrapport, et tilbud på ejerskifteforsikring, samt tilbud om at betale halvdelen af den billigste præmie til køber, så er sælger fritaget for sit normalt 10-årige ansvar efter dansk rets almindelige regler. Det er ikke lovpligtigt, men det er yderst fornuftigt at sikre sig sin ansvarsfrihed. BoligSkøder rådgiver dig omkring disse forhold.

 

Skal man tegne en ejerskifteforsikring?

Køber du en ejendom, hvor der foreligger et tilbud på ejerskifteforsikring, så vil det være alt andet end god rådgivning ikke at anbefale dig at tegne en ejerskifteforsikring. Der kan dog være gode grunde til at indhente andre tilbud, idet du som køber gerne må tegne forsikringen i et andet selskab.

 

Er der noget, man særligt skal være opmærksom på ved overtagelse?

Ja, der er faktisk mange ting, man skal være opmærksom på netop på overtagelsesdagen, og BoligSkøder vil orientere dig om, hvordan du skal forholde dig. Ved du f.eks., at dagen efter overtagelsen vil et defekt køleskab være dit eget problem, mens det er sælgers problem, hvis det konstateres på overtagelsesdagen.

 

BoligSkøder i hele Danmark

 

BoligSkøder kan varetage din opgave, uanset hvor i landet du bor. Juridisk gennemgang af en handel afhænger ikke af geografi, men af faglig indsigt og kompetence.

 

Det kan BoligSkøder levere som specialist indenfor ejendomshandel, ligesom BoligSkøder kan står inde for, at du er fuldt ud orienteret under hele sagsforløbet, og at ”levering” sker til tiden.

bottom of page